Not sure if Spam Assassin is actually working

I've set up my email as per the article in the linode library on Ubuntu 10.04 (http://library.linode.com/email/postfix … 0.04-lucid">http://library.linode.com/email/postfix/dovecot-mysql-ubuntu-10.04-lucid) and then I configured Amavis-new and Spamassassin as per this article: https://help.ubuntu.com/community/PostfixAmavisNew but the headers which are meant to be set in the email headers are not. All I see is the X-Virus-Scanned header set my amavis but nothing from Spamassassin.

The logs show the following:

Nov  6 13:53:53 junkers postfix/smtpd[3097]: connect from bitbucket03.managed.contegix.com[207.223.240.182]

Nov  6 13:53:53 junkers postfix/smtpd[3097]: 40E72C932:client=bitbucket03.managed.contegix.com[207.223.240.182]

Nov  6 13:53:53 junkers postfix/cleanup[3102]: 40E72C932: message-id=<[email protected]>

Nov  6 13:53:53 junkers postfix/qmgr[2921]: 40E72C932: from=<[email protected]>, size=1193, nrcpt=1 (queue active)

Nov  6 13:53:53 junkers postfix/smtpd[3097]: disconnect from bitbucket03.managed.contegix.com[207.223.240.182]

Nov  6 13:53:54 junkers postfix/smtpd[3106]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]

Nov  6 13:53:54 junkers postfix/smtpd[3106]: 19047C934: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]

Nov  6 13:53:54 junkers postfix/cleanup[3102]: 19047C934: message-id=<[email protected]>

Nov  6 13:53:54 junkers postfix/smtpd[3106]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]

Nov  6 13:53:54 junkers postfix/smtpd[3106]: 19047C934: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]

Nov  6 13:53:54 junkers postfix/cleanup[3102]: 19047C934: message-id=<[email protected]>

Nov  6 13:53:54 junkers postfix/smtpd[3106]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]

Nov  6 13:53:54 junkers postfix/qmgr[2921]: 19047C934: from=<[email protected]>, size=1691, nrcpt=1 (queue active)

Nov  6 13:53:54 junkers amavis[2348]: (02348-02) Passed CLEAN, [207.223.240.182] [207.223.240.182] <[email protected]> -> <[email protected]>, Message-ID: <[email protected]>, mail_id: ej7n+kHKarwD, Hits: 0, size: 1193, queued_as: 19047C934, 662 ms

Nov  6 13:53:54 junkers postfix/smtp[3103]: 40E72C932: to=<[email protected]>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=0.91, delays=0.24/0.01/0/0.66, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok, id=02348-02, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 19047C934)

Nov  6 13:53:54 junkers postfix/qmgr[2921]: 40E72C932: removed

Nov  6 13:53:54 junkers postfix/pipe[3107]: 19047C934: to=<[email protected]>, relay=dovecot, delay=0.15, delays=0.05/0.01/0/0.09, dsn=2.0.0, status=sent (delivered via dovecot service)

Nov  6 13:53:54 junkers postfix/qmgr[2921]: 19047C934: removed</[email protected]></[email protected]></[email protected]></[email protected]></[email protected]></[email protected]>

does that mean that Spam Assassin is running correctly within the Amavis service? Is there a better log to look at? I'm a bit lost here.

Thanks for any help.

1 Reply

In your amavis config set sataglevel_deflt low (-1000 or so). This will make spamassassin put headers in every mail, even clean ones. Look for headers starting X-Spam….

If you don't see these check your content filter settings and make sure spamassassin is enabled….

Reply

Please enter an answer
Tips:

You can mention users to notify them: @username

You can use Markdown to format your question. For more examples see the Markdown Cheatsheet.

> I’m a blockquote.

I’m a blockquote.

[I'm a link] (https://www.google.com)

I'm a link

**I am bold** I am bold

*I am italicized* I am italicized

Community Code of Conduct